Vaivattomampaa arkea, kiitos!

Nykymaailmassa entistä pienempikin vaiva tai vastoinkäyminen aiheuttaa helposti suurta ärsyyntymistä. Haluamme elämämme olevan vaivatonta ja kokemuksiemme saumattomia – niin online- kuin offline-tilassa.

Ennen kuin aloitin Ifissä, en ollut kuullutkaan e-laskusta. Tai en ainakaan ollut kiinnostunut siitä, mitä se minulle kuluttajana tarkoittaa. Laskuasiat kun eivät ole se mielenkiintoisin asia arjessa.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jo ensimmäisten viikkojen aikana Ifissä kuulin mystisestä e-laskusta ja siitä, kuinka se on monen mielestä tehnyt näistä arjen pienistä tylsistä asioista ihan siedettäviä.

E-laskun kokeiluun rohkaistiin avoimesti. Toistuvasti kommentti ”En vaihtaisi takaisin paperilaskuihin mistään hinnasta” tuntui välillä vitsikkäänkin voimakkaalta lausahdukselta. Kyseessähän oli ilmeisesti vain verkkopankkiin toimitettava lasku? Vaikka en kokenut perinteistä laskujen maksamista älyttömän työläänä, päätin muiden kannustamana kokeilla, mistä oli kyse.

Ja kuinkas kävikään. Nyt huomaan toistelevani itse ruokapöytäkeskusteluissa samaa ”En vaihtaisi takaisin paperilaskuihin mistään hinnasta”. Myöhemmin miettiessäni asiaa kaikki käy täysin järkeen. Miksi ihmeessä käyttäisin aikaani laskujen avaamiseen, maksutietojen näpyttelyyn numero numerolta sekä annettujen tietojen jatkuvaan tarkisteluun, kun homman voi automatisoida täysin? E-laskun kanssa kaikki on varsin vaivatonta ja saumatonta – etenkin kun se on asetettu automaattisesti maksettavaksi, eli maksu toimii kuten entinen suoraveloitus.

Totutuista vanhoista tavoista on kuitenkin monesti vaikea luopua, ja uuden opettelu saattaa tuntua yllättävän haasteelliselta. E-laskun käyttö ja e-laskusopimuksen tekeminen ei ole vaivalloista – päinvastoin. Se pitää vain itse todeta!

Anne Larnemaa
Projektipäällikkö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s