Suutarin lapsi sai vihdoin kengät

Tuijotan edessäni repsottavaa turvatyynyä ja haistan savun. Missä olen ja mitä on tapahtunut? Kelataan hetki taaksepäin.

Kello herättää 6.15. Väsyttää. Kahvikupillisen, Kallion kattojen takaa kajastavan aamuauringon ja innostavien duuniprojektien voimin suuntaan nokkani kohti toista pääkonttoriamme ja Suomen Turkua.

Viime viikot ovat kuluneet tärkeiden projektien parissa. Nasta haaste -kampanja haastaa jokaisen suomalaisen vaihtamaan talvirenkaat ajoissa. Autoilijan apu -palvelupilotti vie jo ennestään erinomaisen korvauspalvelumme uudelle tasolle. Sen avulla tarjoamme autoileville asiakkaillemme entistä nopeamman ja kokonaisvaltaisemman avun – oli kyse sitten outoa ääntä pitävästä moottorista, tuulilasiin lentäneestä kivestä tai mistä vaan autoiluun liittyvästä huolesta.

tytin kolari.PNG

Ajaessani kohti Turun motaria soitan mediatoimistollemme kuitatakseni Nasta haaste -mainonnan käyntiin ja varmistan, että Autoilijan apu -palvelumme on julki. Kaikki kunnossa, hienoa!

Markkinointipäällikkönä olen mukana monessa. Päivät täyttyvät palavereista ja olen oppinut hyödyntämään paikasta toiseen siirtymiset, niin myös tällä matkalla. Puhelinpalaverin päätyttyä Salon liepeillä huomaan, että auton lämpömittari painuu reilusti miinuksen puolelle. Samalla tajuan olevani liikkeellä kesärenkailla.

Pelaan varman päälle; hiljennän vauhdin satasesta kahdeksaankymppiin, pidän renkaat suorassa, pysyttelen samalla kaistalla ja puristan rattia tiukemmin. Sadattelen tyhmyyttäni – joka vuosi sama juttu. Jankutan renkaiden vaihdosta koko syksyn ja varaan itse renkaidenvaihdon vasta silloin, kun ne pitäisi olla lainkin mukaan jo vaihdettu. Teen rattia puristaessa lupauksen, että tänä vuonna vaihdan ne  ajoissa. Onneksi nyt on vasta lokakuu.

Samassa huomaan edessä ajavan valkoisen auton käyttäytyvän kummallisesti. Painan varovasti jarrua lisätäkseni turvaväliä, mutta huomaan sen olevan turhaa. Autoni kiitää jäisellä tiellä ilman minkäänlaista kontrollia. Edellä ajava auto heittelehtii koko ajan lisää. Yhtäkkiä penger pöllyää, auto paiskautuu moottoritien keskikaiteeseen, ja ennen kuin ehdin edes nielaista, on auto sinkoutunut kaiteen kautta suoraan eteeni.

Leukaperääni kivistää, huulesta vuotaa verta. Haistan savun ja molemmat etupenkin turvatyynyt repsottavat edessäni. Mitä tapahtui? Missä olen?  Kapuan ulos pelkääjän paikan kautta, keskellä moottoritietä. Ohi liukastelee kymmeniä kesärenkailla varustettuja autoja. Luojan kiitos, toisen auton kuski viittoo minulle ratin takaa – olemme molemmat kunnossa. Paikalle pysähtyneet ihmiset auttavat hänet ulos autosta.

Poliisi katsoo lunastuskunnossa olevia autojamme ja toteaa meidän olleen erityisen onnekkaita – olin kuitenkin juuri ajanut noin kahdeksaakymppiä edessä ajavan auton kyljestä sisään. Onneksi selvisimme. Meille kummallekin tämä oli ensimmäinen kolari, mutta paikalle saapuvalle virkavallalle arkipäivää näinä lokakuisina aamuina. Samalla suolaamattomalla tietaipaleella on hieman aiemmin aamulla sattunut jo vastaavanlainen onnettomuus.

Lääkäri kuittaa minun olevan niskojen venähtämistä ja pieniä ruhjeita lukuun ottamatta kunnossa ja lähden junalla kohti Helsinkiä. Tunnen oloni sen verran hyväksi, että päätän poiketa työpaikallani. Kollegani tulevat minua vastaan ja näkiessään kaiken olevan hyvin, kysyvät he leikkisästi arvosanaa tänään lanseeraamallemme Autoilijan apu -palvelulle -minähän olin todennäköisesti  sen ensimmäinen asiakas. Vaikkakaan en ollut, sillä unohdin soittaa siihen. Sen sijaan järjestin kotimatkani itse, hitaimmalla mahdollisella kulkumuodolla ja yksin tapahtunutta murehtien.

Jos ja kun minulla joskus taas on auto, en enää koskaan lähde liukastelemaan kesärenkailla lämpötilan lähennellessä nollaa. Tulen varmasti kyllästymiseen saakka  paasaamaan tarinaani kaikille, jotka viivyttelevät renkaidenvaihdossa, sillä yksikin kesärenkailla mustalla jäällä sutiva on liikaa. Olkaa varovaisia liikenteessä, pitäkää turvaväli ja vaihtakaa renkaat ajoissa. Ja ennen kaikkea muistakaa, että elämä on tässä ja nyt.

Turvallista talvea toivottaen,
Tytti

Tytti Haaga
Markkinointipäällikkö

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s