Koti kuntoon uuden vuoden kunniaksi

Rakennutimme talon alle kolme vuotta sitten. Asun ensimmäistä kertaa omakotitalossa, joten olen joutunut opettelemaan siihen, että vastaamme nyt itse kaikista talon huolloista ja remonteista – ei taloyhtiö eikä naapurit, vain me Manniset.

Helpottaaksemme kodin kunnossapitoa otimme käyttöön omakotiasujalle tarkoitetun Ifin Kunnon koti -palvelun. Maksuton talotarkastus auttoi meitä selvittämään talomme huoltotoimenpiteet ja saimme vinkkejä jatkoa varten. Yllättävän paljon huollettavaa löytyi uudehkosta, vain 2,5 vuotta vanhasta omakotitalosta, vaikka olemme paljon perushuoltoa tunnollisesti tehneetkin. Ei sitä kaikkea ensikertalainen itse huomaa.img_9552

Ajanvarauksen sopiminen Anticimexin tarkastajan kanssa onnistui helposti netissä. Olimme itse paikan päällä, mikä oli hyvä, sillä saimme tarkastuksen lomassa neuvoja ja konkreettisia vinkkejä talon kunnossapitoon.

Tarkastaja kiipesi alkajaisiksi katolle, jonka jälkeen katsottiin ulkoseinät ja ikkunat. Ikkunoissa havaittiin huollettavaa tiivisteiden osalta, jotka olivat alkaneet repsottaa kulmista. Laitoimmekin tarkastuksen jälkeen sähköpostia ikkunatoimittajalle ja ikkunat huolletaan vielä joulukuun aikana.

Kierros jatkui pihalle salaojien ja talon alapohjan tarkastukseen. Kaikki kunnossa! Tarkastaja otti kantaa myös pihan kaltevuuteen, jotta sadevedet ohjautuvat oikein talosta poispäin. Ensimmäisen syksyn rankkasateet muokkasivat pihan pintaa jonkin verran, eikä piha ole ihan tasainen. Myös kaadot ovat vähän niin ja näin. Odotellaan nyt kuitenkin pari vuotta, että maa asettuu oikeaan muotoonsa.

Sisätiloissa käytiin läpi jokainen huone. Viemärit ja kaikki kodin vuotovahingoille riskialttiit paikat katsottiin kunnolla läpi. Tulipa palovaroittimetkin testattua, vaikka ne ovatkin perusteellisesti huollettu. Myös sisätilojen ilmanpaine mitattiin. Oli hieman ylipainetta, mutta suodattimien vaihdolla sekin saadaan luultavasti kuntoon.img_9560

Raportti kodin kunnosta syntyi sähköisenä samalla, kun viimeiset kohdat käytiin kahvipöydässä läpi. Aikaa tarkastukseen meni parin tunnin verran, mutta se kannatti tehdä. Seuraavaksi laitetaan loputkin raportin asiat kuntoon.

Tarkastajan neuvot auttavat parhaimmillaan säästämään talon kunnossapidossa pitkän pennin, kun huoltotoimenpiteet tulee tehtyä ajallaan. Palvelu auttaa meitä pysymään ajan tasalla kotimme kunnosta sekä huolehtimaan siitä paremmin. Ammattilainen näkee asiat, joita ei arjessa ehdi tai huomaa katsoa.

Monika Manninen
tuotantopäällikkö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s